Tävlingsinformation

Aktiva medarbetare skapar en frisk arbetsplats

En träningsdagbok med tillfälliga utmaningar och tävlingar är lika användbar för dem som vill få en mer aktiv vardag till den glade motionären som tränar till ett lopp.

Klubb 52 - utmaningen för regelbundna motionsvanor hela året

Tyvärr är det vanligt att hamna i fasen ”jag ska börja träna” om och om igen. Att ständigt ”komma igång” är mycket svårare än att ”vara igång” Syftet med klubb 52 är att du som deltar skapar rutiner där träningen blir en naturlig del av vardagen.

Tävlingsregler
För att komma med i klubben är målet att i snitt vara aktiv 1-3 gånger i veckan med en pulshöjande aktivitet i minst 30 minuter. Alla som uppnår målet är med och tävlar om ett presentkort på 2000:- på Team Sportia vid årsskiftet. Klubb 52 finns som tillval på tävlingssidan under ”mina utmaningar”.

Stand up- för ett friskare arbetsliv!

Regelbunden vardagsmotion och pulshöjande träning tillsammans med ett minskat stilla-sittande, har stora fördelar för vårt fysiska och psykiska välmående. Stand up är en utmaning som uppmuntrar till minskat stillasittande för ett mer aktivt arbetsliv.

Tävlingsregler
En individuell tävling där målet är att ”stå” så långt som möjligt.
Deltagarna registrerar antal minuter som de Står/går under arbetsdagen. Minuterna omräknas till kilometer i tävlingen. Ni väljer sträcka, delmål och tidsperiod för ert företag

Aktiv steg

En stegtävling motiverar många på arbetsplatsen, för att det är ett enkelt och roligt. Sätt upp mål och tidsperiod för er arbetsplats.

Tävlingsregler
Deltagare/lag registrerar samtliga steg på sina tävlingssida

Aktivitetstävling

Kicka igång personalen med en aktivitetstävling där alla kan vara med utifrån sina förutsättningar och behov. En tävling där all aktivitet räknas och det går lika bra att jobba i trädgården som att köra ett hårt pass på gymmet. Ni väljer själva en tidsperiod som passar ert företag/organisation.

Tävlingsregler
Målet är att varje deltagare skall vara fysiskt aktiv i minst 90 - 210 minuter per vecka under hela tävlingsperioden.

Företagsutmaningen

Vi hjälper er att skapa en tävling/kampanj utifrån era förutsättningar och behov Ni bestämmer förutsättningar och tidsperiod